Veel Gestelde Vragen & Tips

Heb je een andere vraag?

Geen zorgen, neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

Hoe meld ik me aan voor een studie?

Wanneer je je DigiD hebt ontvangen kun je via www.studielink.nl je aanmelden voor een studie.

Voor hoeveel HBO/WO-studies mag je je inschrijven?

Je mag je voor maximaal vier verschillende studies inschrijven via Studielink. Twee van deze vier opleidingen mogen numerus fixus opleidingen zijn.

Tot wanneer kan ik mij aanmelden voor een opleiding?

Wanneer je in het eindexamenjaar zit van HAVO of VWO moet je vóór 1 mei aanmelden. Voor studies met een numerus fixus of met een decentrale selectie is de deadline 15 januari. MBO-opleidingen willen vóór 1 april je aanmelding binnen hebben.

Waarom een studiekeuze coach?

Een studiekeuzetraject is een intensief 1 op 1 traject waarbij jouw uiteindelijke studiekeuze aansluit bij jou als persoon. We onderzoeken wie je bent, waar je kwaliteiten liggen maar ook welke persoonlijke uitdagingen je kunt tegenkomen in je studie.

Kan ik na het afronden van mijn HBO-studie een master volgen aan de universiteit?

Het is mogelijk om na het afronden van je HBO-opleiding een pre-master te volgen.
Soms is het mogelijk om deze pre-master te volgen in het laatste jaar van je HBO-opleiding. Bij de studieadviseur van de betreffende faculteit kan je hier meer informatie over krijgen.

Wat kost een studiejaar voor een HBO/WO student?

Een jaar studeren aan een HBO of Universiteit kost voor een uitwonende student ruim € 12.000 per jaar, als thuiswonende student is dit ongeveer € 9.500 per jaar (bron Nibud).
Niet alleen zijn de studiekosten gestegen. De toelatingseisen en de doorstroom naar het tweede studiejaar (Bindend Studie Advies) zijn ook strenger geworden. Een gedegen studiekeuze advies is daarom een goede investering.

Hoe werkt de studiefinanciering?

Sinds 2015 is de basisbeurs afgeschaft. Studenten komen nu in aanmerking voor studiefinanciering. Dit is een lening die volledig moet worden terugbetaald. Op de website van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) vind je de antwoorden op al je vragen